Roligt jobb på trafikskola i Alingsås

Roligt jobb på trafikskola i Alingsås

Hej på er alla goa och glada

Som kanske några av er vet så jobbar jag på en trafikskola i Alingsås vilket är väldigt roligt. Jag jobbar både inne i receptionen men kör även med elever. Det är ett härligt och utmanande arbete i och med att man måste vara trygg, lugn och säker för att vara en bra handledare. Många är så nervösa när de kommer och ska börja köra och jag minns att jag var minst lika nervös när jag en gång började på min trafikskola. Sen beror det ofta på hur mycket man fått möjlighet att köra hemma också innan eller om man kanske inte har den möjligheten alls.

Jag brukar alltid ta ett par minuter och få eleven att prata om något helt annat innan vi börjar köra för då hinner de slappna av lite mer och släppa på nervositeten. Det gör ju också att körningen oftast går mycket bättre, för är man nervös och sitter och spänner sig så kommer man göra så många fler misstag och ha svårt att ta till sig ny information. Eftersom jag minns vad jag tyckte var jobbigt när jag gick på trafikskola och körde med en körskolelärare så försöker jag att lära mig av de missarna och göra det bättre för mina elever.

?Jag kände aldrig riktigt förtroende för den handledaren jag hade och det gjorde att jag aldrig slappnade av, var konstant nervös och aldrig riktigt tyckte det var särskilt roligt att gå till körskolan Jag tycker det är viktigt att det kännas roligt. Självklart är det ett stort ansvar att köra bil, men det blir så mycket lättare om man ser fram emot sin körlektion än om man fasar för den. Nu ska jag förbereda för dagens första elev. Hoppas ni har en fantastisk dag!


Kommentarer är stängda.